062 Emmaüs Mechelen

New building for a juvenile institution and offices

Procedure Negotiation
Client vzw Jeugdzorg Emmaüs – regio Mechelen
Surface 1250 m2
Phase completed
Date 2012 – 2015

Het project betreft de nieuwbouw van een besloten voorziening proeftuinmodel en de huisvesting van kantoren voor jeugdzorg Emmaüs. Het gebouw is gelegen langs een invalsweg tot de stad en in een toekomstige verkaveling met gezinswoningen.
Het gebouw is samengesteld uit verschillende afleesbare volumes, om een schaal te realiseren die nauw aansluit bij de toekomstig geplande woonwijk. De uitstraling van ‘woning’ sluit tevens nauw aan bij de visie omtrent de werking van het gebouw en de woonfunctie die het heeft.
Er zijn twee woningen voorzien voor elk 6 jongeren. Het split-level principe zorgt voor een huiselijke openheid, een goede relatie tussen woon- en slaapkamers en een optimaal overzicht, onontbeerlijk voor de veilgheid. Beide huizen hebben een direct contact met de tuin.
Centraal in het gebouw zijn de kantoren gelegen, voor medewerkers van Emmaüs, die de jongeren begeleiden in de instelling en in de thuis- of schoolomgeving.