Sinds de oprichting van noAarchitecten in 1999 heeft het bureau een belangrijke reputatie opgebouwd met de realisatie van enkele toonaangevende projecten. Het betreft hoofdzakelijk publieke gebouwen, waarbij het ontwerp alle aspecten omvat: de stedenbouwkundige analyse, het architecturaal ontwerp en de bouwkundige detaillering, het ontwerpen van de meubelen en de signalisatie.
De samenwerking met kunstenaars wordt in veel projecten aanzien als een intrinsiek en verrijkend onderdeel van het proces.
Het is de ambitie om een hedendaags oeuvre te realiseren dat op alle schalen verankerd is in een lange bouwtraditie.

Het werk wordt nationaal en internationaal gewaardeerd.
Meerdere restauratie- en herbestemmingsprojecten van noAarchitecten werden met nationale en internationale prijzen bekroond. Een terugkerende appreciatie hierbij is de combinatie van respect voor het bestaande met de regenererende kracht van de nieuwe ingrepen. Het betreft niet louter een technische restauratie (herstel), de transformatie beoogt een waardevolle continuïteit van gebouw en plek.

De projecten stadhuis Menen en ‘s Hertogenmolens in Aarschot werden veelvuldig gepubliceerd. Het stadhuis werd genomineerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Prijs en ontving de vierjaarlijkse provinciale architectuurprijs West-Vlaanderen.
‘s Hertogenmolens heeft de internationale Europa Nostra Award voor behoud, restauratie en onderzoek van historische monumenten ontvangen en de provinciale architectuurprijs Vlaams-Brabant.
De twee projecten betreffen restauraties van geklasseerde monumenten.

Recente realisaties zijn het lage-energie stadhuis van de stad Lo, de herinrichting van de Lakenhallen in Ieper, voor het In Flanders Fields Museum, de stadscampus Rechten met het Rectoraat voor de Universiteit Hasselt en het vlasmuseum Texture in Kortrijk.

De projecten worden gekenmerkt door een kritisch maatschappelijk, economisch en programmatorisch onderzoek en een gevoelige relatie tussen het monument en zijn (historische) context. Een belangrijk aspect vormt hierbij het onderzoek naar de emotionele impact en de fysieke aspecten van het bouwen. De realisaties dragen dit onderzoek in zich en beogen een onverwacht antwoord te bieden op de gestelde opgave en de context van het project.

noAarchitecten is een team van ongeveer 15 mensen. Het bureau is verdeeld over twee locaties: een door hen verbouwde papierfabriek in het centrum van Brussel en een historische locatie in de Brugse binnenstad. Voor projecten met erfgoedwaarden bundelen Vierin- en noAarchitecten hun ervaring.

website Viérin-Architecten