035 De Refter Brugge

Brasserie + gastenkamers en inrichting

i.s.m. kunstenaar Benoît van Innis
Opdrachtgever Privé
Oppervlakte 517 m2
Fase voltooid
Datum 2007 – 2010

Het gebouw ontworpen door Viérin Architecten huisvest op het gelijkvloers een brasserie met tuin en daarboven vijf gastenstudio’s. noAarchitecten stond in voor de inrichting.

De brasserie bestaat uit 2 eetkamers rond een open keuken. Er werd gewerkt met traditionele elementen als houten lambrisering, houten plafond, leren banken en houten stoelen. Spiegels spelen in op de vis-à-vis tussen de twee ruimtes.

De wanden zijn bekleed met tegels beschilderd door Benoït van Innis, verschillende kleuren begeleiden de gast van aan de inkom tot bij de apotheose van de open keuken.

De tuinkamer gedefinieerd door met tegels beklede banken vervolledigt de plattegronden en vormt een derde eetruimte in relatie tot de keuken.