017 Politiehuis Liedekerke

Nieuwbouw van een politiecommissariaat

i.s.m. Hans Verstuyft Architecten
Procedure Architectuurwedstrijd
Opdrachtgever Dexia
Oppervlakte 1530 m2
Fase voltooid
Datum 2005 – 2007

De hervorming van de politiediensten enkele jaren geleden verlangden een nieuw imago dat ook in de gebouwen moest worden weerspiegeld.
Aandacht voor de bezoeker, een open onthaal en een gepaste opvang voor slachtoffers stonden hierbij centraal. Politie ten dienste van de burger.

Het gebouw ligt langs een drukke verbindingsweg, maar de directe omgeving kenmerkt zich door een residentiƫle bebouwing met hoofdzakelijk individuele woningen.

Het gebouw bemiddelt tussen de verschillende schalen en typologieƫn, grote betonblokken en overmaatse ramen zorgen voor een verkleinde perceptie van het gebouw, iets wat wordt versterkt door de split-level opbouw.

Binnenin een fris en hedendaags kantoor dat door de atria en open circulatie een zeer toegankelijke indruk maakt op de bezoeker.